måndag, oktober 08, 2012

På mitt gamla...


...bakbord ser det ut såhär just nu! Allt på bilden är vintage, förutom löken och griffeltavlan med vit ram

Vilken helg det blev, inte helt som vi hade tänk! Strax efter mitt inlägg i lördags, där jag skrev att vi skulle på både loppis och det ena och det andra, började jag fixa i ordning barnen. Sol älskar att sitta i diskhon så jag satte henne där och tvättade hennes hår. När jag sedan skulle dra kammen genom håret för att se om all sand hade försvunnit hittade jag lite annat smått och gott, nämligen löss! Hela håret var fullt av små ägg och jag fick nog tag i en 10 levande löss. På Livio och Rickard hittade jag också ägg så det var bara att bege sig till Apoteket och köpa lusmedel. Som sagt byttes loppisen ut mot att sanera sängar och annat och till att lusa av mina tre älsklingar:) Ni kanske undrar vart Sol fått sina löss ifrån? Det är från Livios förskola. Förra veckan fick vi lappar om att det går löss på förskolan och Sol är ju alltid med och lämnar och hämtar Livio där och då kryper hon runt i tamburen och kollar läget bland alla barns kläder;)

Idag är Livio vrålförkyld, hes och så har han fått en riktigt äcklig hosta. Det är inget som händer ofta kan jag lova, att Livio är sjuk.

Kram Johanna

13 kommentarer:

Hannis sa...

Fint på bakbordet!!
Väldigt fint!

Men fy fabian för löss.
Jag har haft det en gång och jag trodde att jag skulle smälla av...
Tur att det går att få bort även om det blir lite bök=))

Kram HAnnis

Anki sa...

Hua...det kryper på hela mig,brr...som tur är det ju ganska smidigt idag att få bort dom!
Superfint bakbord, dom är finast så där "naturell", å så fint att pynta med lök!

Kramen!

Ewa`s Galleri sa...

Vad fint på bakbordet ,gollade verkligen bilderna
Lössen är mindre roliga
Men tur att de har så bra lusmedel nu för tiden
Ha en skön kväll

Sofia sa...

Oj, då! så det kan gå...
Börjar genast klia överallt, när jag läser det du skriver!
Väldigt fint, har du det på bakbordet. Varenda pryl är "vill-ha-saker"....
Kram och hoppas lössen håller sig borta nu!
Sofia

Anna Lantligt på Svanängen sa...

Åhhh så fint! Vill också ha ett bakbord! Fast ju nu LCHF-ar jag så det skulle inte användas! =) Ja kudden är inte så dum. Finns hos Hemtex nu och kostar inte en förmögenhet! Ha en bra vecka! Anna

Mittgodastefinaste sa...

Ååå du har en sån kulram som jag är på jakt efter!

Löss är ju inte så kul... Det har vi haft några stycken. Jag förstår precis din känsla när man hittar ett helt gäng levande, gjorde det på mellantjejen förrförra vintern.

Som tur är så får man ju bort dom!

Kram Jenny

Fint o Fult sa...

Vilka fina bilder du visar idag!
Hua, det där med löss är inte kul. jag kommer ihåg när mina tjejer var små och den ena hade precis fåt hela långa håret flätat med rastaflätor och då åkte de på löss...
Tur det går att bli av med dem!
Kram Monica

CONCEPT by JESSICA sa...

Åh vad tråkigt, men man vet ju att dom kommer förr eller senare dem där otäckingarna;(
Fint bakbord, har länge velat ha ett.
Kram

LyckligaPraliner sa...

Hejsan!

Tack för den fina kommentaren hos mig nyss! På så vis fann jag ju din blogg som jag ska kika mera på nu. Vilka vackra namn dina barn har. Verkligen fina namn som värmer hjärtat minsann :) Hoppas det går bra att få bort lössen. En kompis till mig som har många barn höll aldrig på att bli av med otyget. Jag har köpt en stålkam från nätet. Nit free eller nåt sånt heter den. En special som både klyver lusäggen och lössen. Jag har garderat mig utifall att vi får det. Peppar peppar...

Kram Ann-Louise

Bettan sa...

Så charmigt med vintage!! :)

Men oj oj vad otäckt med kryp!! Hoppas ni snabbt blir av med dem nu!! Börjar liksom klia på mig med nu! Hua!!! :(

Natti natti! :)

Kram Bettan

Nellie sa...

Läste om era "gäster", och såg att en annan kommentar nämnde: NITFREE!!! Bästa kammen ever! Kan beställas på deras hemsida så har man den i lådan efter ett par dagar bara. Mycket bättre än de där plastkammarna på apoteket. Kan sedan även användas "förebyggande". Finns de som lyckats kamma bort dem utan medel. Ett annat bra förebyggande tips jag fått är att använda milt hundschampoo som har antilopp-funktion. Hundar är mer känsliga i huden än människor så det är OK att använda. Peppar, peppar så har varken jag eller familjen någonsin drabbats. Vet inte om vi är för skitaktiga av oss för att få löss kanske!! :) (Löss trivs nämligen bättre i rent än skitigt hår!)Lycka till!

Camilla/ Rufft och Sött sa...

Tack för din goa kommentar!!
Jadu, dessa löss, kommer alltid när skolorna börjar på hösten. Jag kammar alltid yngste sonen och mig själv ett par gånger i veckan för att vara på den säkra sidan.
Fint på bakbordet, ser så hemtrevligt ut!
Kramen från mig!

homeby Lotta vita nyanser sa...

Hej,
vilket härligt bakbord..
med alla detaljer till!

Inte lika härligt med löss! Min dotter hade det vi 15 års ålder långt o tjockt hår inte kul..fick plocka gnätter förhand i en evighet..sen kom de tillbaka efter 2 veckor som de brukar..

Kram
Lotta