måndag, december 10, 2012

Vilken helg...

...det blev! Den bästa på länge vill jag lova. Tidigt på lördags morgon lämnade jag och Rickard över barnen till mina föräldrar och sedan bar det iväg mot Skåne och Helsingör. Inbokat för resan var besök hos två fina bloggerskor och deras fina vintagebutiker, det är något som jag har längtat länge efter att kunna göra.







Första stopp var Helingör, vilken fantastiskt mysig liten stad det är. Vi strosade runt, shoppade julklappar och åt en mysig lunch. Därefter var det dags för första inbokade besöket hos denna vackra bloggerska som har denna fina lilla vintagebutik. En hel drös med saker fick följa med oss hem kan jag lova!











Därefter var det dags att bege sig till Malmö för att checka in på hotellet som vi skulle bo på över natten. Vi var båda väldigt trötta när vi väl var framme så det blev till att ta en lång härlig dusch och slappa i de förvånansvärt sköna sängarna. Älsklingen hade tagit med sig en champagneflaska i smyg och det var nog den godaste champagne jag någonsin druckit.  På kvällen gick vi ut och åt middag och det blev så lyckat. Jag åt thai och det är den godaste thaimaten jag någonsin ätit här hemma i Sverige. Bra service, god mat, härligt vin och fantastiskt sällskap, kan det bli mycket bättre?

På söndags morgon, efter en supergod hotellfrukost, var det dags att bege sig mot det andra inplanerade stoppet hos denna vackra bloggerska som driver den ljuvliga butiken Mor Àgusta´s Garage. Jag kan lova er att det blev shopping här också!










För mig var det första natten borta från Sol och för bådas del gick det toppenbra. Jag fick en släng av abstinens på lördagskvällen då vi slappade på hotellet, men det gick över fort. Sol däremot, hon hade inte haft det minsta abstinens efter mamman sin. Sovit middag som en liten gris, lekt, busat och hör på nu, sovit heeeela natten i egen säng! Det vill jag lova er, det gör hon inte hemma. Jag tror på att mor- och farföräldrar kan trolla, eller vad tror ni? När jag och Rickard kom innanför dörren tittade hon på oss, glad som så ofta, men så vände hon om och sträckte armarna efter morfar! Livio tittade upp från soffan med en min som sa "måste-ni-komma-hem-redan". Men det är ju precis så det skall vara, då känner man sig lugn och glad i mammahjärtat.

Oj, oj, oj! Detta blev ett långt inlägg! Hoppas ni orkade läsa det ända till slutet!

Kram Johanna

9 kommentarer:

Unknown sa...

Ja herregud, låter ju som att det inte finns mycket som kan slå den helgen!! Good for you =))
Ska bli kul och de alla fina ting du shoppat, så nyfiken!
Vilken lycka att det gick bra med barnen, skönt för mammahjärtat. Nu var ju Inez så liten när vi lämnade henne första gången(erna) och det gick ju inte alls bra :(
Tror att Sols ålder är att föredra, ingen amning längre och mycket mer lek och bus =))

Ha en go måndag hjärtat,
kram Catta

Mittgodastefinaste sa...

Vilken underbar helg! Nu blev jag inte alls avis på att du varit i dessa underbara butiker!

Hoppas du visar lite av dina fynd sen!

Skönt att det gick bra med din lilla, jag tycker att det var jobbigast när jag var ifrån min tredje första gångerna.. Då borde jag haft lite rutin.

Ha en bra start på veckan!

Kram Jenny

Hannis sa...

Men åh vad härligt!!
Gissar att du laddat batterierna nu=))
Nyfiken på vad du shoppat förstås, kan inte bli annat med tanke på butikerna du besökte!

Kram Hannis

Norr om Köpenhamn sa...

Hej vännen! Åååh vilket gulligt inlägg du har gjort. Så glad jag blir :)) Det var så himla kul att träffa er båda. Skönt att nu kom väl hem. Tänkte på er på söndagen, då vi hade snöstorm här och ni skulle ta er hem. Jag kunde ju inte köra till Malmö och hämta L, så om en liten stund kommer morfar upp med henne med tåget till Hbg. Ännu en gång, tack för att ni kikade in hos mig och hoppas att ni är nöjda med varorna! Stor varm kram sötis, Ulrika

jona sa...

Hej kära Johanna! Tusen tack för ett varmt, trevligt besök igår!
Jag är så glad och tacksam att ni kom förbi, och skönt att resan hem gick bra. Tänkte på er ska du veta..:)

Hälsa mannen och jag hoppas ni får en vacker vecka ❤

Stor bamsekram//Goa

Vit dröm sa...

Men vilken supermysig helg ni haft! Vilket ställe, ja lite avis blir jag allt minsann ;)
Ha en härlig måndag söta du!
Kram Anna

Fint o Fult sa...

Oh jisses vad mysigt det låter! Sån resa vill jag också göra men jag skulle nog bli riktigt pank med tanke på alla de fina grejer du fotat...:)
Vad skönt att ha bästa barnvakterna så man verkligen kan njuta av att åka iväg på tu man hand!
Ha det gott, kram Monica

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken underbar helg ni haft!
Kram,
Regina

Unknown sa...

Åh,
vad ni måste haft det härligt!!
Man behöver ta hand om sig lite då & då! Alldeles för sällan händer det tyvärr..

Jag nästan gråter av avund när jag ser de underbara butikerna du besökt ;)

Ha det fint!

Kram
Lotta