lördag, augusti 17, 2013

Renovering del 5

Ända sedan vi renoverade köket i den lägenhet som vi nu har bott i under två års tid, har jag vetat vad jag skulle göra annorlunda i nästa kök. En av de saker var att inte köpa ett överskåp i samma serie som underskåpen utan helst skulle jag vilja ha ett gammalt vackert skåp med historia och charm. På vilken loppis eller auktion jag än varit på så har jag hållit utkik efter skåpet med stort S. I sommar hittade jag det! Väldigt lägligt till starten av renoveringen av vårt nya radhus. Nu är det på plats i nya köket och jag skulle vilja visa er det.
 
 
 
Vad tycker ni? Gillar ni det lika mycket som jag? Från början hade skåpet även ben som sågades av.
 
Som ni ser börjar köket sakta men säkert att ta form. Vi har köpt delar av köket på Ikea och jag valde de allra billigaste släta luckorna. Anledningen till det är för att Rickard nu har slipat dem och penselmålat dem, vi älskar båda två det egengjorda utseendet.  Jag kände även att jag ville ha helt släta luckor denna gång då det finns andra saker i köket som är värda att synas. Jag tror att det var rätt val.
 
Rickard har även platsbyggt köket på så sätt att han, som ni ser på översta bilden, har satt en trälist mellan varje underskåp. Det är sådana detaljer som är viktiga för helheten tycker jag. Det fattas fortfarande beslag till skåp och luckor och även en kran ska inhandlas. Om kroppen orkar så tar jag med barnen och åker in till stan en sväng i morgon. Dels för att köpa beslagen till köket och dels för att köpa en taklampa till Sols rum. Jag vet på ett ungefär vad jag vill ha. Jag tycker inte att det är något vidare skönt att gå i affärer med mina barn så jag gör det endast i nödfall och man kan nästan kalla detta för det.
 
Nu är det dags att försöka få någon ordning på mitt kaotiska hem. Fy farao vad trött jag är på flyttkaoset, nu vill jag bara flytta!
 
Kram Johanna


8 kommentarer:

Ester sa...

Vad kreativa ni är! Kram Ester

Vitt hus med svarta knutar sa...

Skåpet är jättefint!!! Köket kommer att bli fantastiskt. Hoppas att det går bra i morgon och jag förstår din längtan efter att få flytta in och få allt klart.

Kram,
Regina

Hannis sa...

Så fiiiint!!
Förstår att du är trött på flyttkaoset men jädrans vad du kommer att jubla när ni kan flytta in i det nya vackra hemmet=))

Kram Hannis

LOPPISLIV sa...

Vilket underbart skåp du hittat. Ohhh ditt kök kommer att bli en dröm!!! Ser redan kanonfint ut, ska bli kul att se fortsättningen...

Stor kram Paula

Hanna sa...

bara så fint.
Ha en fin vecka.
kram
Hanna

kavallinskan sa...

Det kommer att bli ett kanonfint kök! Jättefint skåp du hittade!
Kram viktoria

Tina sa...

Jättefint, sitter som ett säck där!

kram

homeby Lotta vita nyanser sa...

Såå jättefint med skåpet!
Kommer att bli superfint!

Lycka till i stan!

Ha det fint!

Kram
Lotta