måndag, september 30, 2013

Järnsängen har fått sin plats och sina kuddar

Idag tänkte jag visa er min franska gamla vackra järnsäng. Den fick sin plats under trappan och igår fick jag lite tid över till att göra en botten till den. Jag lade en OSB-skiva i botten och sedan en madrass på, som Livio hade i sin växasäng när han var mindre. Ett gammalt överkast lade jag sedan över madrassen och sist en massa mysiga kuddar! Den håller inte för vuxna men ett par, tre ungar får gott och väl plats i den.
 
 
 
 
 






 Hej på er! Hoppas att ni alla mår bra. Här hemma är det fullt upp med jobb, renovering och barn. Jag börjar så smått komma in i detta med att vara heltidsarbetande småbarnsmor. Något som underlättar är att jag bor en minuts promenadväg från mitt jobb och tre minuter från barnens förskola. Detta gör att jag kan lämna barnen fem, tio i åtta och ändå hinna till jobbet till klockan åtta, då jag börjar varje morgon. Rickard har gått ner litegrann i arbetstid och hämtar barnen vid tre. Att Sol har börjat trivas riktigt bra på förskolan underlättar enormt mycket såklart! För fy farao vilken ångest jag har haft över att vänja mig vid att vara borta från barnen. I augusti var det nära flera gånger att jag sa tack och hej på jobbet och gick och hämtade hem barnen för gott. För hur det än är så är jag helt övertygad om att barn inte direkt har något behov av förskolan före tre års ålder. Därför är jag glad över att jag har en trygg, jordnära och tuff liten tjej som tar för sig av livet och klarar sig så bra på förskolan. Med Livio var det helt annorlunda. Han vill fortfarande helst vara hemma varje dag, dock trivs även han kanonbra på sin förskola. Sluttjötat! Nu är det dags för att bada lortiga ungar!
 
Kram Johanna



13 kommentarer:

Melody and M.E sa...

Vilken underbar järnsäng! Du får nog sätta en liten varningsskylt på den för den ser så inbjudande ut för både stora och små! Så himla snygga mattor du har!
kram M.E

Mittgodastefinaste sa...

Ljuvlig järnsäng!

Så nära har jag också till jobbet, det underlättar vardagslogistiken enormt eller hur!

Kram Jenny

Unknown sa...

Aa det är så mycket som ska stämma när man börjar jobba efter barnledigheten, vad skönt att det fungerar så bra!
Åh sängen är fantastiskt fin!

Ha det så bra!

Kram
Lotta

VINTAGELINE sa...

Så koselig!

Fint o Fult sa...

Vad fint ni har det!!! Sängen är ju supervacker, det måste ju vara en riktig favvisplats hos er :) Tokgillar de där mattorna och kudden som nästan går i samma mönster, var har du hittat dom? Jag måste kika runt här i din blogg för jag tror minsann jag missat en hel del...sen jag började plugga så vet jag inte riktigt var all tid tar vägen :)
Ha det så gott, stor kram Monica

Browneyedgirl sa...

Vilken vacker säng =)
Och vilken fin blogg.
Ska kika mer, ha det fint så länge

Sommerhuset i bakken sa...

For en utrolig herlig jernseng! Den var kjempefin! Så sjarmerende og flott! Der kommer dere til å storkose dere ;-)

Ha en super høstdag!

Blan betong och gammeldags pioner sa...

Så superläckert o kuddarna var så, läckra...mendu få nog ha en liten varningsskylt jag hade gärnat slängt upp fötterna o vilat en stund ha det så gott kram från Maja

Blan betong och gammeldags pioner sa...

Så superläckert o kuddarna var så, läckra...mendu få nog ha en liten varningsskylt jag hade gärnat slängt upp fötterna o vilat en stund ha det så gott kram från Maja

Vero sa...

Åh så fint!

Marie maräng sa...

Otroligt charmig järnsäng med den rätta patinan!

Önskar dig en härlig hösthelg!
Kram Marie

Anonym sa...

vad snyggt det blev med järnsängen! jag blev även helt såld på dina två mattor. Vart kommer dom ifrån?

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är fördel att ha nära till jobb och förskola när man ska få ihop vardagspusslet. Vilken fin järnsäng och mysig plats har den fått också.
Kram,
Regina