fredag, september 15, 2017

Cypern

När jag söker efter olika resmål på nätet så läser jag gärna recensioner på olika bloggar för då får man ofta fakta och får se bilder som inte finns hos researrangörerna. Därför tänkte jag göra detsamma och skriva om vår resa till Cypern i våras.

Eftersom jag var högravid nu i somras och därför inte skulle få flyga så fick det bli en resa lite tidigare än vanligt för vår del, nämligen i maj istället. Detta år gick resan till Cypern och det var endast Rickard som hade varit där innan. Vi reste med Ving och valde att bo på Sunwing Sandy Bay Beach som är ett Lollo och Bernie-hotell och ligger i Ayia Napa.
  

  
 
Snygg inredning i restaurangerna som ligger på olika platser vid poolområdet. Vi väljer alltid all inclusive sedan vi fick barn. Jag tycker det är smidigt och passar barnen bäst. Jag hade självklart aldrig valt det om jag reste ensam med en annan vuxen. Då är själva grejen med att resa att äta gott ute på restaurang. Kommer knappt ihåg hur det känns, haha! Maten på Sunwing Sandy Bay Beach var i alla fall toppen enligt mig. Fräscht och gott!


Även poolområdet var fint och bra planerat. Nästa år har vi en ettåring i familjen medan de två större kommer vara 9 år och 6 1/2 år. Då kan vi som föräldrar välja solstolar och vara hyfsat nära alla pooler som barnen vill vara i. Det är viktigt tycker jag! Sedan blir det ju ändå så att man får dela på sig ibland på grund av olika viljor, men så är det ju.
 
 
 
Vi valde inget speciellt rum då vi är en familj som är väldigt lite på rummet, vi sover där mer eller mindre. Oavsett så var rummen fräscha och rymliga för en familj med två vuxna och två barn. Vi bodde på övervåningen som ni ser på bilden ovan.
 
 
 

 
 
Hotellområdet har mycket vackra blommor och växter överallt. På området finns det en minigolfbana som var poppis bland barnen och då och då tog Livio och Sol små pauser från badandet och spelade minigolf. Livio hängde också för första gången på hotellets tonårsklubb som är för barn mellan 8-15 år.
 
 
En liten strand längs strandpromenaden till Nissi Beach
 
 Ett stopp längs strandpromenaden till Nissi Beach
 
Nissi Beach
 
 En härlig strandpromenad på 10-15 minuter från Sunwing Sandy Bay Beach tar dig till den kända stranden Nissi Beach som är väl värd ett besök. Hit gick vi så gott som varje dag och badade i det superhärliga turkosa vattnet! Dock var den lite mindre stranden vid Sandy Bay också väldigt fin.


 På väg ner till stranden från hotellet

Underbart turkost hav som jag aldrig får nog av!Stranden vid hotellet

Tänk att det var just Vida som låg därinne i min kanonkula till mage. Jag kände mig som en kändis veckan på Cypern då folk stirrade på mig och min enorma mage. Jag fick många kommentarer om den under veckan kan jag lova! De flesta trodde att jag skulle föda vilken dag som helst. Haha, nej svarade jag, det är 8 veckor kvar. Ni skulle sett deras miner.

Min fina Sol på väg till kvällsshowen med Lollo och Bernie

Jag skulle verkligen kunna tänka mig att åka tillbaka till samma hotell igen, men vi får se om och vart vi reser nästa år. Det finns så himla många ställen jag skulle vilja resa till så på ett sätt känns det lite tråkigt att resa tillbaka till samma ställe.Hej!

Idag är det ju fredag och är det något jag kan sakna nu när jag är mammaledig så är det fredagsstämningen och fredagsfikan på jobbet! Nåja, ikväll blir det fredagsmys med mina två tjejer då Rickard och Livio ska på fotboll. Häcken såklart!

Ha en fin fredag!

Kram

Johanna

1 kommentar:

Mittgodastefinaste sa...

Underbart att du är tillbaka på bloggen Johanna!

Kram Jenny