onsdag, september 05, 2012

Idag behöver jag...

...råd från er alla som läser min blogg! Som jag skrev i ett tidigare inlägg så var jag och Rickard och provlåg "något" på Ikea häromdagen. Detta "något" är nya sängar, naturligtvis, som vi skall köpa och dem är redan beställda och troligtvis kommer vi hämta hem på dem på lördag. Det känns riktigt lyxigt att köpa nya sängar för det är något som varken jag eller Rickard har gjort innan. 

Till saken...

Jag funderar på ny sänggavel, jag tycker verkligen om den som vi har (en vit shabby spegeldörr) men vi har haft den i snart fyra år och ibland känner jag att det skulle vara kul att testa något nytt. En fransk gammal järnsäng hade jag inte sagt nej till men det känns lite avlägset för tillfället och då finns det en "kopia" på Ikea som jag nu funderar på.


Bild: Ikea

  Bild: Ikea

 
Vad tycker ni om den? Skall jag köpa en sådan eller ha det som vi har det nu?

Så här ser vår säng/sovrum ut nu





Jag har tills på lördag på mig att bestämma mig och vi får väl se hur det blir. Jag uppskattar verkligen om ni vill komma med synpunkter och åsikter angående detta jätteviktiga beslut:)

Kram Johanna

16 kommentarer:

Blan betong och gammeldags pioner sa...

Halloj....jag hade nog valt sängen från Ikea...dörren är ju bara såååå snygg o ett vackert budskap målat på den..tycker järnsängen gör sig snyggast mot den helt underbara tolixstolen! Suck VILL HA! stor kram från Maja

Ardisia sa...

Ja du.. Har ni ett litet sovrum skulle jag bara välja å ha en sänggavel. Med en svart sängram kommer rummet att kännss ännu mindre. Fast å andra sidan ikeas järnsäng är jättesnygg!! Svårt. . Jag var inte till mycket nytta hihi!
Jättelyx med nya madrasser...det är skönt att kunna unna sig dåna!
Ha en fin kväll
Kram Mia

Ardisia sa...

Ja du.. Har ni ett litet sovrum skulle jag bara välja å ha en sänggavel. Med en svart sängram kommer rummet att kännss ännu mindre. Fast å andra sidan ikeas järnsäng är jättesnygg!! Svårt. . Jag var inte till mycket nytta hihi!
Jättelyx med nya madrasser...det är skönt att kunna unna sig dåna!
Ha en fin kväll
Kram Mia

Bettan sa...

Jag rent av älskar den sängen från ikea!! Är själv så sugen på någon ny till oss. Något som jag känt under lång tid nu :) Problemet hos oss är att sängen tycks ta så stor plats pga. sänggavlar på båda sidor! Så den sängen från Ikea är det som sagt samma problem med :( Men jag gillar den jätte mycket!! Lite tuffare är den med:)) Även om er sänggavel är görsnygg! ;)

Lycka till med beslutet :)

Kram Bettan

Unknown sa...

Hej Johanna!
Jag skulle utan tvekan behålla spegeldörren!
den är så vacker & personlig!!

Lycka till!

KRAM
Lotta

Lotta Zetterling sa...

Jag tycker att dörren som ni har nu är jättefin och personlig skulle jag ha valt. Men den svarta passar också bra in i färgerna.Inte fel den heller.
Lycka till med ditt beslut.

Kram Lotta

Vita huset 28 sa...

Hej svårt beslut som alla verkar tycka. Det känns vitt o romantiskt just nu med dörren som sänggavel. Kommer nog kännas lite hårdare, industriellare med Ikea sängen o tolix stolen. De är nog bara o välja stil.
Tror de skulle vara fint med Ikea sängen hos er.
Man kan ju alltid efter nå år sälja sänggaveln o sätta tillbaka dörren :)

Lycka till med beslutet
Kram Camilla

Ps själv har jag också en dörr som sänggavel

Mittgodastefinaste sa...

Den där sängen trodde jag fanns på Ikea längre. Jag har nämligen en speciell relation till den! Vi hade den redan 2001, och sen var det en period då vi hade ett så litet sovrum så vi ej fick plats med den. Jag bestämde mig föe att jag var trött på den fast jag hade älskat den och sålde den på blocket. Sen såg jag den där sängen i varenda intredningsrepotage kändes det som... Jag ångrade mig och den fanns då inte på Ikea... Jag letade på Blocket tills jag hittade en och köpte den igen och nu har vi målat den vit! Tycker om den jättemycket! Eran gavel ni har nu är jättefin tycker jag. Fint med den, tapeten och stolen tillsammans, vilsamt. Svårt beslut, jag gillar när det är gavlar på båda sidor... Jaa det här var ingen hjälp alls!

Kram Jenny

Winter to be... sa...

Jag gillar dörrgaveln! Den känns som mer unik om än Ikeasängen är snygg. Behåll den du har och spara till din franska dröm, tycker jag i alla fall...
Ha det gott trots beslutsångest!...hihi
//Hanna

Unknown sa...

IKeasängen är skitsnygg, vi hade ju den innan, på Berzelii. Eller ja, Josef hade den när vi flyttade ihop, stil som han har ;)
När vi flyttade gav vi ju den till svärmor, synd, annars hade ni fått den!
Älskar din gavel, hade kanske haft kvar den.. men det är ju så kul men omväxling så varför inte?!

Nu ska vi snart hämta nyckeln, yihaaa!!!!!!!!

Puss o kram

Marie maräng sa...

Jag tycker IKEA sängen är snygg men tycker du ska behålla dörren ;)
Om du är less och vill ha förändring kanske du kan ändra något annat i sovrummet... gardiner, överkast, kuddar eller kanske andra lampor.

Lycka till!
Kram Marie

Hannis sa...

Jag hade en liknande från Ikea som jag sålde när jag flyttade till ettan.
Jag bara älskade min och saknar den stort!!!
Men den är lite ruffare än den vackra dörren ni har nu.
Jag röstar på sängen från Ikea om du är less på dörren=))

Kram Hannis

Hemmavid sa...

Hejsan!

Gillar verkligen er sänggavel big time! MEN - om du känner att du vill byta så är IKEA sängen ett bra alternativ.

Jag skulle dock lägga undan dörren utifall att ni ångrar er..

Ha en fin dag!
kramen Jenny

Litt Slitt & Litt Hvitt sa...

Hei fine vennen :)

Så spennende med ny seng, vennen :) Jeg elsker sengegavelen din, den gamle døra er såå skjønn! Men jeg elsker også senga fra Ikea, har sett på en lignende en selv også, og kunne gjerne tenkt meg en slik :)

Vi har akkurat laget en sengegavl av drivvedtapet som jeg liker veldig godt :) Jeg likte den gamle senga og, men var veldig godt og moro med noe nytt :) Så jeg hadde kjøpt sengen på Ikea om du har lyst på en forandring :) Forandring fryder ;) :)

Tusen tusen takk for såå søt kommentar inne hos meg, vennen :) Det setter jeg så pris på :)

Ha en fin torsdag, og god helg :) Gleder meg til å se og høre fra du velger :)
Klemmer og koser Lisa :)

Malin på pastill.nu sa...

Åh, dörren är ju hur fin som helst, den tycker jag ni ska behålla :-)

Fröken Fräken sa...

Jag tycker att den sängen från Ikea är jättefin! Den enda invändningen jag har, som har hindrat mig från att köpa den alltså, är att gaveln vid fotändan känns lite stor. Jag tror att man behöver ett ganska stort sovrum för att sängen då inte ska ta över, särskilt om man har vant sig vid att bara ha huvudgavel.