torsdag, juli 25, 2013

Renovering del 2

Så tänkte jag att det var dags att visa er några bilder från nedervåningen. Den ser mest ut som ett stort tomt skal med en massa nerrivna väggar, mer har även rivits sedan bilderna togs. Här nere gör vi nytt kök, bygger om ett litet badrum och en mindre tvättstuga till en stor tvättstuga med endast toalett och handfat, målar väggar och tak i hall och vardagsrum och vi lägger plankgolv överallt (inte i tvättstugan då). Sist men inte minst har vi den hemska trappan mellan över- och nedrevåningen, hade jag fått önska hade jag velat byta ut hela den men det kostar för mycket. Vi får istället göra det bästa av den och måla den vit och ändra lite på ribbor och räcke.
 
Här kommer bilderna!
 
 
Den hemska trappan som tar er ner till nedervåningen, det är en bit av hallen ni skymtar med ytterdörren rakt fram.

 Här är den igen. I bakgrunden skymtar vardagsrummet och till vänster ser ni högar med plankgolv som om inte alltför lång framtid skall läggas även på nedervåningen.

 Här ser ni vardagsrummet och en liten hälsning från min käre bror innan han stack på solsemester!

 En bit av köket, här kommer diskmaskin och diskhon att vara.

Köket igen. Här kommer ugn, spis och fläkt och vara.

Här ser ni en bild på det rum som ska bli nya tvättstugan;)
 
 
Jag kan dock tala om att en del har hänt sedan bilderna togs för 3-4 dagar sedan. Gipsskivor har kommit upp i en del av rummen och den blivande tvättstugan ser betydligt bättre ut än vad denna bilden visar. Det görs framsteg varje dag och kommer allt gå enligt planen så kommer övervåningen vara så gott som färdig i början på nästa vecka. Förutom vår blivande "walk in closet", den får dröja lite till.
 
Som ni säkert förstår är det många beslut som måste fattas hela tiden när man renoverar hela huset samtidigt. Det är självklart hur kul som helst att få kunna bestämma inredning till så många rum, men även för en inredningstok kan det ibland bli överväldigande. Ska det vara en enkel målad vägg där? Eller ska det vara panel? Vilka köksluckor ska vi ha? Skulle vi ha betongbänkskiva eller inte? Hur stor ska vi göra öppningen till köket? Hur långt fram ska klinkersen gå i hallen? Vad ska vi ha för hallinredning? Hur ska vi planera tvättstugan? Vart ska alla eluttag sitta? Vilken vägg ska jag sätta tapeten på?  O.s.v. Kul men ibland en aning förvirrande när så många rum ska fixas samtidigt:) I-landsproblem så det står härliga till! 
 
Jag önskar er en fin dag!
 
Kram Johanna  


5 kommentarer:

Catarina Alexandersson sa...

Hej!
Sitter på jobbet och kollar bloggar ;)
Jäklar vad ni står i, kan tänka mig att det är oerhört krävande och jobbigt, samtidigt som det är kul såklart :) Duktig han är Rickard! Ska bli kul att följa renoveringen steg för steg, från koja till slott ;)

Hoppas ni har en mysig sommar trots att kneg,
kram Catta

Hannis sa...

Alltså vad jag skrattade när jag läste din kommentar!
Ja, du har rätt, jag skulle nog kunna göra en bok om stol-make over=))

Jag tror ni kommer att göra något fantastiskt av ert nya hem!
Kommer vara värt slitet sen.

Kram Hannis

En Vacker Vardag ♥ sa...

Oj vad det händer grejer hos dig:) Har missat att ni köpt hus. Förstår förvirringen när man ska fixa allt på en gång så blev det när vi flyttade in i vårat hus och tyvärr så blev det en del saker vi gjort om.Det är kul men jag skulle inte göra om så mycket renovering en gång till!!:)
Kram Lotta

homeby Lotta vita nyanser sa...

Oj oj vad ni jobbar men vad kul och det blir säkert superfint!!

Ha en skön helg!

Kram
Lotta

Mittgodastefinaste sa...

Vilket jobb! Ska bli så kul att se hur det framskrider. När vi byggde huset så tappade jag inredni gssugen efter ett tag. Det blir ju som du skriver många Ilandsproblem... Även om jag är nöjd med det mesta så blev det såklart en del felval. Bla val av kylskåp där jag lyssnade på andra så att nu är den väggen för liten för att nånsin byta mot drömkylskåpet.

Hoppas att ni hinner sticka ut näsan litegrann i solen!

Kramar till dig //Jenny