söndag, december 29, 2013

Gammal skärbräda i trä

Helgen den 21-22 december var jag och Rickard i Malmö. Det är andra året i rad som vi tar en tripp till fina Guas ljuvliga butik Mor Agustas Garage som ligger 30 minuter bilväg från Malmö. Efteråt har det blivit julshopping och på kvällen middag. Vi har ätit god mat och sovit på fina hotell båda gångerna och det verkar bestämt vara en tradition som kommer hålla i sig.
 
En av de saker som jag köpte av Gua var terrinen som jag visade i ett tidigare inlägg. Den älskar jag och Gua köpte den i Frankrike när hon var där tidigare i år. Jag köpte även en annan sak som jag länge har velat ha. Nämligen en riktigt gammal skärbräda i trä, även den kommer från Frankrike.
 
 
 
 
 
På bilderna ser bänkskivan väldigt mörk och nästan gul ut, det är den inte i verkligheten. Dock ska vi behandla den med vitpigmenterad olja. Jag skulle även vilja luta den innan men man rekommenderar tydligen inte att göra det med bänkskivor i köket säger Rickard.
 
Nu ska jag hoppa i duschen och fixa ordning mig. Jag ska in till den stora staden och träffa min vän Eva. Vi ska äta frukost och kika lite på mellandagsrean. Jag är inte ute efter något speciellt men kika kan man ju alltid göra!
 
Kram Johanna

2 kommentarer:

Hanna sa...

Gott nytt år!
Önskar jag dig
Kram
Hanna

Suveliina sa...

Love your picture collage! Looks like you had a great year. I hope you all the best for the 2014. Happy New Year!!!!