måndag, maj 04, 2015

Vilken helg!

I lördags, den 2 maj, var det dags för den årliga loppisen i Maries trädgård i Hjo. Det är fjärde året i rad som jag och Rickard åker dit och det är en väldigt trevlig tradition vi har skapat. Vi gör vår "Hjorunda" i tur och ordning med start hos Marie såklart! Bandet in till loppisen klipps av klockan 11 och jag vill gärna vara där minst 15 minuter innan så man får en hyfsad plats i kön. Varje år har jag gjort finfina fynd och i år var inget undantag. Självklart brukar jag också besöka Maries underbara lilla butik Vita Ranunkler som ligger mitt inne i den vackra lilla staden. Även där fick några saker göra mig sällskap hem.

Här nedan kan ni se bilder på några av loppisfynden jag gjorde. 


De flesta av fynden gjordes i år hos Sandra med bloggen Vintage House. Vi köpte även världens godaste (överdriver ej) bröd av ett par som driver lilla företaget Villa Askelund som för andra året i rad var med på loppisen och sålde sitt vanvettigt goda bröd. Den gråsvarta urnan, pappersrullen och klövern kommer från butik Vita Ranunkler. 


Om jag måste välja så är det absoluta favoritfyndet från helgen den supersnygga klockan som ni skymtar på nästan alla bilder. Det är en gammal klocka som har suttit på en tågstation en gång i tiden. Den är tung och trät går i en svartbrun nyans och den ska så småningom få en plats i köket. Jag har varit på jakt efter en ny väggklocka till köket länge men inte hittat någon som jag riktigt fallit för. Då är det så kul när man till slut finner det man exakt vill ha!


Hej måndag!

Vilket trist väder vi har efter gårdagens sol och altanhäng! I morse var det riktigt segt att gå upp och tröttheten har inte riktigt släppt under dagen. Förutom loppis i Hjo har helgen bestått av stenläggning och plantering hemma i lilla radhuset. Det blev en otrolig skillnad med den nya stenen och så jäkla snyggt blev det också! Jag ska visa er en annan dag. 

Ha det gott så länge!


Kram Johanna

2 kommentarer:

Finaste mattan sa...

Fina saker och brödet - ser såååå gott ut! : )

Helenas enkla vardag sa...

Men vilka fina fynd. Måste ta mig till Hjo någongång, vi har ju inte allt för långt dit. Har aldrig hittat så fina loppisfynd ever.
Kram kram Helena